Translate

Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Ενίσχυση της αυτοεκτίμησης και όρια στο παιδί της προσχολικής ηλικίας

Το εκπαιδευτικό προσωπικό και ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 3ου Νηπιαγωγείου Καλυθιών σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΔΙΟΔΟΣ συνδιοργάνωσαν ενημερωτική εκδήλωση με θέμα την Ενίσχυση της αυτοεκτίμησης και τα όρια στα παιδιά της προσχολικής ηλικίας. Η δράση απευθυνόταν σε γονείς, μέλλοντες γονείς, εκπαιδευτικούς και γενικά σε όσους ασχολούνται με τα παιδιά. 
Η εκδήλωση ξεκίνησε με μια σύντομη ενημέρωση-συζήτηση και στη συνέχεια οι συμμετέχοντες έκαναν δύο ομάδες γονέων και παιδιών ώστε με βιωματικό τρόπο (μέσα από παιχνίδι ρόλων) να προσπαθήσουν να κατανοήσουν και να βελτιώσουν τις σχέσεις γονέων παιδιών στην καθημερινή ζωή της οικογένειας. 
Η ομάδα που συμμετείχε έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς το θέμα των ορίων απασχολεί ιδιαίτερα γονείς και εκπαιδευτικούς. 
Μετά την επιτυχία της πρώτης συνάντησης, θα οργανωθεί σειρά βιωματικών σεμιναρίων με την υποστήριξη του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΔΙΟΔΟΣ σε ομάδες γονέων. Τα βιωματικά εργαστήρια θα ξεκινήσουν μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων. Για δηλώσεις συμμετοχής θα βγει νεότερη ανακοίνωση. 

Ετοιμασία για το παιχνίδι ρόλων...




 Εγώ γονιός, εσύ παιδί!!


















Συζήτηση...
 



  
Σας ευχαριστούμε πολύ!!!


2 σχόλια: