Translate

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019

Όμορφη μέρα

Επισκέψεις

Στο θέατρο....

Στον τόπο μας οι επιλογές είναι περιορισμένες... Δεν έχουμε την τύχη να επιλέγουμε και να παρακολουθύμε συχνά θεατρικές παραστάσεις...
Σήμερα όμως σταθήκαμε τυχεροί... Στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου παρακολουθήσαμε την κουκλοθεατρική παράσταση Ο Ψαροτρομάρας από το Κου-Κλο Θέατρο Κρήτης.
Παρόλο που είμαστε αρκετά εξοικειωμένοι με το θέατρο και το κουκλοθέατρο (η φετινή μας χριστουγεννιάτικη παράσταση τα συνδύασε όλα αυτά), η σημερινή παράσταση μας εξέπληξε ευχάριστα. Οι κούκλες ήταν χειροποίητες και διαφορετικές από ό,τι μπορούσαμε να φανταστούμε. Η σκηνή ήταν αρκετά μεγάλη και ο ιδιαιίτερος φωτισμός (black light) τις έκανε να κινούνται με ένα τρόπο μαγικό...
Το κουκλοθέατρο Κρήτης θα το βρείτε εδώ: kouklotheatro.gr

Στο Ενυδρείο...

Στον τόπο μας ευτυχώς υπάρχει ένα ενυδρείο. Ένα αληθινό ενυδρείο. Είναι μικρό μα χωράει τόσα πολλά και τόσο σπουδαία πράγματα... Είναι το πρώτο ενυδρείο της χώρας μας και είναι ιστορικά διατηρητέο μνημείο.Κατασκευάστηκε το 1935 στο βορειότερο άκρο του νησιού μας. Εκεί βρεθήκαμε μετά από το θέατρο... Στη μεγάλη αυλή του φάγαμε το κολατσιό μας και παίξαμε, τρέξαμε, δραματοποιήσαμε... Στο εσωτερικό του υπάρχει ο χώρος του Ενυδρείου.. σκοτεινός και γεμάτος δεξαμενές. Έμοιαζε με τούνελ μέσα στη θάλασσα... Εϊδαμε πολλών λογιών ψάρια, οστρακοειδή και θαλάσσια φυτά. 
Στο χώρο του μουσείου είχαμε την ευκαιρία να παρατηρήσουμε, να εξερευνήσουμε, να αγγίξουμε τα εκθέματα. Γνωρίσαμε από κοντά το ψαράκι Γκιζάνι (αυτό που είχε παίξει μαζί μας και στο χριστουγεννιάτικο θέατρο), ακουμπήσαμε τη χελώνα καρέτα καρέτα, τη φάλαινα, παρατηρήσαμε τα οστά της φώκιας, πολλά όστρακα κι ένα πραγματικά μεγάλο κοχύλι.... Δεν κρατηθήκαμε και βουτήξαμε τα χέρια μας στη μικρή δεξαμενή αφής με θαλασσινό νερό και μερικούς οργανισμούς..
Ήταν μια υπέροχη μέρα!!!!!
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου