Translate

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020


25η Μαρτίου 2020
εξ αποστάσεως

Σήμερα, με κανονικές συνθήκες, θα γιορτάζαμε την 25η Μαρτίου στο σχολείο μας. Θα είχαμε ετοιμάσει σημαιάκια, τσολιαδάκια και θα είχαμε πει τόσα πράγματα... 
Φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά. Θα τιμήσουμε την 25η Μαρτίου από απόσταση.

Τι γιορτάζουμε;

Στις 25 Μαρτίου γιορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Γιορτάζουμε τη μέρα που η Παναγία μας πήρε το χαρμόσυνο μήνυμα της γέννησης του Χριστού. 
Τη μέρα αυτή διάλεξαν οι σκλαβωμένοι Έλληνες για να ξεκινήσουν επίσημα την επανάσταση το 1821. Πραγματικά, η επανάσταση είχε ξεκινήσει νωρίτερα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και η προετοιμασία της είχε γίνει καιρό πριν με μεγάλη μυστικότητα. 
Η επιλογή της 25ης Μαρτίου, της ημέρας του Ευαγγελισμού για την επίσημη έναρξη της επανάστασης έγινε για να παίρνουν δύναμη και να νιώθουν πως στην προσπάθεια αυτή η Παναγία είναι στο πλευρό τους και τους δίνει δύναμη.

Πολλοί άνθρωποι αγωνίστηκαν γενναία και έδωσαν μεγάλες μάχες. Άλλοτε έχαναν και είχαν μεγάλες απώλειες και άλλοτε κέρδιζαν και έπαιρναν δύναμη. Ποτέ, όμως, δεν το έβαλαν κάτω. 
Ο Κολοκοτρώνης, ο Καραϊσκάκης, ο Πετρόμπεης Μαυρομιχάλης, ο Μάρκος Μπότσαρης, ο Κωνσταντίνος Κανάρης πολέμησαν γενναία σε στεριά και θάλασσα. Στην προσπάθεια για την ελευθερία συμμετείχαν και γυναίκες: η Λασκαρίνα Μπούμπουλη (Μπουμπουλίνα), η Μαντώ Μαυρογένους, η Δέσπω Μπότσαρη και άλλες πολλές συμμετείχαν στον αγώνα. 

Διάβασε το παραμύθι εδώ https://www.storyjumper.com/book/read/80564615 και ζωγραφίστε το δικό σας ήρωα. Τι θα του λέγατε αν τον συναντούσατε;

Αν θέλεις, αναζήτησε το παραμύθι τα Ελληνάκια της Ευγενίας Φακίνου και διάβασέ το με τη μαμά και το μπαμπά. Εναλλακτικά μπορείς να το ακούσεις εδώ Τα Ελληνάκια της Ευγενίας Φακίνου

Η αυθόρμητη "παρέλαση" των παιδιών μέσα από τις φωτογραφίες που έστειλαν οι γονείς τους















(οι φωτογραφίες επεξεργάστηκαν από τις εκπαιδευτικούς, ώστε να μη φαίνονται τα πρόσωπα των παιδιών)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου