Translate

Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Μας έγραψαν οι εφημερίδες!!



Λίγα λόγια για τη δράση μας σχετικά με το τραγούδι....

Το Μake a wish (Κάνε μια ευχή Ελλάδος) είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που πραγματοποιεί τις επιθυμίες παιδιών 3-18 ετών που νοσούν ενισχύοντας έτσι τη θέλησή τους για Ζωή.
Ο διαγωνισμός του  οργανισμού με τίτλο «Αστέρι ευχής 2014» είναι ένας διαγωνισμός που λαμβάνουν μέρος σχολεία από όλη την Ελλάδα βραβεύοντας το πιο δημιουργικό βίντεο και την πιο δημιουργική ιδέα διακόσμησης.
Σε αυτό  το διαγωνισμό λαμβάνουν μέρος τα σχολεία που έχουν επιλέξει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Make a wish και έχουν αγοράσει «Αστέρια ευχής» ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο το πολύ σημαντικό έργο του οργανισμού.
Φέτος για πρώτη φορά έλαβε μέρος στο πρόγραμμα και στο διαγωνισμό το 3ο Νηπιαγωγείο Καλυθιών Ρόδου. Αρχές Δεκεμβρίου ξεκίνησε ενημερώνοντας γονείς και μαθητές για το έργο του οργανισμού και στα πλαίσια ενός γενικότερου προγράμματος με επίκεντρο το παιδί και με στόχους την μύηση των μικρών παιδιών σε έννοιες δύσκολες αλλά όχι απρόσιτες όπως τα δικαιώματα του παιδιού, την αποδοχή της διαφορετικότητας μέσα από την απομόνωση εκείνων των κοινών στοιχείων μας  που μας κάνουν να φαινόμαστε περισσότερο ίδιοι παρά διαφορετικοί χωρίς να χάνουμε το ιδιαίτερο χαρακτήρα μας και την αξιοπρέπειά μας, την προσφορά, την αλληλεγγύη, την έννοια της δύναμης του συνόλου, την συνειδητοποίηση ότι η χαρά βρίσκεται στα λίγα, την έννοια του νοιάζομαι που δεν σημαίνει λυπάμαι.
Οι δραστηριότητες ολοκληρώθηκαν στα μέσα Δεκέμβρη καταγράφοντας σκέψεις, ιδέες, ευχές. Η ιδέα του τραγουδιού άρεσε σε όλους: εκπαιδευτικούς, παιδιά, γονείς. Ένα πολύ όμορφο τραγούδι με στίχους βγαλμένους από τις σκέψεις των παιδιών ήταν σχεδόν έτοιμο. Το τραγούδι « Αστέρια να μαζέψω» αγαπήθηκε αμέσως από όλους, μελοποιήθηκε, τραγουδήθηκε, ηχογραφήθηκε. Ολοκληρώθηκε με ένα όμορφο βίντεο με ζωγραφιές και φωτογραφίες των παιδιών και των συντελεστών. Κύριο ρόλο σε όλο αυτό, η ψυχή των εκπαιδευτικών, οι γλυκές φωνές και ο ενθουσιασμός των παιδιών, το μεράκι των γονιών.
Στάλθηκε στις 9-1-2015 στο Make a wish και αναρτήθηκε στις          στη σελίδα του facebook του οργανισμού. Από τότε ο κόσμος άρχισε να ψηφίζει κάνοντας like στην ανάρτηση. Μέχρι τις 28-2-2015 το τραγούδι «Αστέρια να μαζέψω» είχε μαζέψει 461 like συνολικά. 

Και η δημοσίευση στον τοπικό τύπο!!! 

Στη Ροδιακή: http://www.rodiaki.gr/article/303960/tragoydi-toy-nhpiagwgeioy-kalythiwn-se-diagwnismo-toy-make-a-wish#.VOjogW_Rp8R.facebook

 
 

Και στο διαδίκτυο, στο aegeantoday!!! http://aegeantoday.gr/?p=21874

 

Μας πληροφόρησαν ότι μας "είπαν" και στο ραδιόφωνο, στο ΡΑΔΙΟ 1 

 Ευχαριστούμε πολύ!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου